דימום בצואה

דימום בצואה בקרוהןמחלת הקרוהן היא מחלה מורכבת, המתבטאת בהשפעה שלילית מידית על חיי הסובל ממנה. היא כרוכה בשורה ארוכה מאד של תסמינים, התוקפים את האדם בין תקופות של הפוגה.

זאת ועוד. קרוהן וקוליטיס הן מחלות כרוניות, כך שהאדם צפוי לסבול מהן למשך כל החיים, ודימום בצואה הוא אחד התסמינים העיקריים.

ממה נגרם הדימום? מהם הסיכונים שלו? ומה אפשר לעשות כדי לשפר את המצב? במאמר הבא נספק את התשובות לשאלות אלה ואחרות.

כך קרוהן עלול לגרום לדימום בצואה

כל אחד מסתמיני מחלת הקרוהן עלול להתבטא בדרגת קושי אחרת. לא כל התסמינים מופיעים אצל כל החולים, ולא כל ההתקפים זהים. המחלה משפיעה בצורה דרסטית על מערכת העיכול של האדם, והוא עלול לסבול משלשולים המציבים מספר סיכונים, שהמוחשי שבהם הוא התייבשות.

חולה קרוהן צפוי לסבול גם מתדירות גבוהה של יציאות, אם כי במצבים אחרים דווקא עלולה להיווצר אצלו עצירות. הסיבה היא שהכאבים הכרוכים בעשיית צרכים עלולים לגרום להימנעות מביצוע פעולות מעיים, מה שמחמיר את הבעיה. זוהי דלקת המתרחשת באזור המעיים ובדרכי הגישה של האוכל במערכת העיכול, המסבירה מדוע יש סיכון לדימום בצואה, על ההשלכות המורכבות.

השפעות הדלקת בקרוהן

הרקמה בגופם של אנשים הסובלים ממחלת קרוהן הופכת למודלקת, כך שמעבר של המזון בה עלול ליצור גירוי וכתוצאה מכך גם לדימום. יש מצבים בהם המעיים הם שמדממים עקב הדלקת, ואת הביטוי של כך רואים בדם המופיע אף הוא על גבי הצואה.

חשוב לציין שדימום בצואה לא בהכרח קשור למצבי ההתקף של המחלה, גם אם יש תרחישים בהם הם מגדילים את הסיכוי לדם. אנשים רבים הסובלים מקרוהן מגלים את הצואה הדמית גם בתקופות של רגיעה, אפילו כאשר יתר התסמינים המאפיינים את הבעיה אינם באים לידי ביטוי.

הדימום בצואה יכול להיות סמוי

כל אדם שמגלה דם בצואה חייב לעבור בדיקה בהקדם האפשרי. לעתים תיתכן סכנת חיים, שמצריכה אבחון וטיפול מיידי. אנשים הסובלים מדימום בצואה כתוצאה מקרוהן (ובכלל) עלולים להבחין בדם על גבי היציאות עצמן, אם כי גם תרחיש בו הדם מופיע על גבי דפנות האסלה הוא אפשרי בהחלט. הדם יכול להיות בגוונים שונים.

יחד עם הנכתב מעלה, צריך לזכור כי דימום בצואה יכול להיות סמוי ולא להיראות לעין בלתי מזוינת (גם כי אנשים מראש לא נוטים לבחון את הפסולת היוצאת מהגוף שלהם). במקרה הזה ניתן ללמוד על כך שדבר מה שאינו קשורה מתרחש בצואה באמצעות בדיקה רקטלאית או בדיקת צואה שמבצע הגורם הרפואי כחלק מהליך האבחון.

חשיבותו של אבחון מדויק

בדרך לאבחון המלא של הקוליטיס צריך להתבונן בתסמינים הספציפיים המופיעים אצל האדם, שעשויים להצביע לא רק על כך שהאדם סובל מהמחלה אלא גם על המופע הספציפי ודרגת החומרה שלה. יש כיום מספיק אמצעי אבחון שאמורים לספק תשובה לשאלות השונות שעולות, ובכלל זה בדיקת דם, קולונסקופיה (רגילה או וירטואלית), אנדוסקופיה, MRI, CT ועוד.

ככל שמגלים את המחלה בשלב מוקדם יותר כך ההתמודדות איתה עשויה להפוך להיות לפשוטה יותר, ואנחנו ממליצים לכן שלא לקחת סיכונים. על כל חשד ולו הקטן ביותר לבעיה במעיים או במערכת העיכול מומלץ לפנות לייעוץ ולאבחון רפואי בהקדם האפשרי.

דילוג לתוכן